Institut für

Ökologischen Landbau

Stellvertretende Institutsleitung

Sekretariat

Annette Pontillo
Institut für Ökologischen Landbau

Trenthorst 32
23847 Westerau
Telefon: +49 4539 8880 0
Fax: +49 4539 8880 120
annette.pontillo@thuenen.de ol@thuenen.de



Kontrollstellennr.: DE-ÖKO-006


Daniel Grimm

Wissennschaftler

 Daniel  Grimm
Adresse
Trenthorst 32
23847 Westerau
Telefon
+49 4539 8880 217
Fax
+49 4539 8880 120
E-Mail
daniel.grimm@thuenen.de

Publikationen

Anzahl der Datensätze: 9

  1. Ullmann J, Grimm D (2021) Algae and their potential for a future bioeconomy, landless food production, and the socio-economic impact of an algae industry. Organic Agric:in Press, DOI:10.1007/s13165-020-00337-9
    PDF Dokument (nicht barrierefrei) 549 KB
  2. Rahmann G, Azim K, Brányiková I, Chander M, David W, Erisman JW, Grimm D, Hammermeister A, Ji L, Kuenz A, Loes A K, Wan Mohtar WAA-QIB, Neuhoff D, Niassy S, Olowe VI, Schoeber M, Shade J, Ullmann J, Huis A van (2021) Innovative, sustainable, and circular agricultural systems for the future. Organic Agric:in Press, DOI:10.1007/s13165-021-00356-0
    PDF Dokument (nicht barrierefrei) 955 KB
  3. Rahmann G, Grimm D, Kuenz A, Hessel EF (2020) Combining land-based organic and landless food production: a concept for a circular and sustainable food chain for Africa in 2100. Organic Agric 10:9-21, DOI:10.1007/s13165-019-00247-5
  4. Rahmann G, Grimm D, Hessel EF, Kuenz A (2020) Ernährungssicherung für Afrika im Jahr 2100. Trenthorst: Thünen-Institut für ökologischen Landbau, 2 p, Project Brief Thünen Inst 2020/22, DOI:10.3220/PB1606124416000
    PDF Dokument (nicht barrierefrei) 1157 KB
  5. Rahmann G, Grimm D (2020) Food from 458 m2-calculation for a sustainable, circular, and local land-based and landless food production system. Organic Agric:in Press, DOI:10.1007/s13165-020-00288-1
    PDF Dokument (nicht barrierefrei) 557 KB
  6. Rahmann G, Grimm D, Hessel EF, Kuenz A (2020) Food security for Africa in 2100. Trenthorst: Thünen Institute of Organic Farming, 2 p, Project Brief Thünen Inst 2020/22a, DOI:10.3220/PB1606124717000
    PDF Dokument (nicht barrierefrei) 614 KB
  7. Grimm D, Kuenz A, Rahmann G (2020) Integration of mushroom production into circular food chains. Organic Agric:in Press, DOI:10.1007/s13165-020-00318-y
  8. Kuenz A, Grimm D, Rahmann G (2020) Versatility of algae - exploring the potential of algae for nutrient circulation. Organic Agric:in Press, DOI:10.1007/s13165-020-00308-0
  9. Rahmann G, Olowe VI, Neuhoff D, Shade J, Hammermeister A, Niassy S, Ji L, Erisman JW, Schoeber M, Loes A K, Kuenz A, Ullmann J, Brányiková I, David W, Chander M, Huis A van, Grimm D, Wan Mohtar WAA-QIB, Zanoli R, Khalid A (2019) LandLessFood Workshop : Combining land-based organic and landless food production: concept for a sustainable solution for Africa in 2100 ; November 14-16, 2019 in Marrakesh, Morocco. 4 p