Institute of

Organic Farming

Secretariat

Annette Pontillo
Institute of Organic Farming

Trenthorst 32
23847 Westerau
Phone: +49 4539 8880 0
ol@thuenen.de

Annette Pontillo
Institute of Organic Farming

Trenthorst 32
23847 Westerau
Phone: +49 4539 8880 0
Fax: +49 4539 8880 120
annette.pontillo@thuenen.de ol@thuenen.de



Kontrollstellennr.: DE-ÖKO-006


Prof. Dr. agr. habil. Gerold Rahmann

Head of Institute

Prof. Dr. agr. habil. Gerold  Rahmann
Address
Trenthorst 32
23847 Westerau
Mobile
+49 160 94945756
Phone
+49 4539 8880 200
Fax
+49 4539 8880 120
E-Mail
gerold.rahmann@thuenen.de

Publications

Results 1 - 10 of 310

Begin   back   next   end

  1. Rahmann G (2021) Bio-Mais ist angekommen! Mais 48(2):17
    pdf document (limited accessibility) 1046 kb
  2. Isermeyer F, Nieberg H, Banse M, Bolte A, Christoph-Schulz IB, Dauber J, Witte T de, Dehler M, Döring R, Elsasser P, Fock HO, Focken U, Freund F, Goti L, Heidecke C, Kempf A, Koch G, Kraus G, Krause A, Kroiher F, Lasner T, Lüdtke J, Olbrich A, Osterburg B, Pelikan J, Probst WN, Rahmann G, Reiser S, Rock J, Röder N, Rüter S, Sanders J, Stelzenmüller V, Zimmermann C (2020) Auswirkungen aktueller Politikstrategien (Green Deal, Farm-to-Fork, Biodiversitätsstrategie 2030; Aktionsprogramm Insektenschutz) auf Land- und Forstwirtschaft sowie Fischerei. Braunschweig: Johann Heinrich von Thünen-Institut, 102 p, Thünen Working Paper 156, DOI:10.3220/WP1600775202000
    pdf document (limited accessibility) 909 kb
  3. Rahmann G (2020) Back in town. Biowelt 16(2):54
  4. Rahmann G, Grimm D, Kuenz A, Hessel EF (2020) Combining land-based organic and landless food production: a concept for a circular and sustainable food chain for Africa in 2100. Organic Agric 10:9-21, DOI:10.1007/s13165-019-00247-5
  5. Rahmann G, Zöls-Biber R (2020) Die Ziege ist es wert [Interview]. Bio Nachr(5):20-21
  6. Rahmann G, Grimm D, Hessel EF, Kuenz A (2020) Ernährungssicherung für Afrika im Jahr 2100. Trenthorst: Thünen-Institut für ökologischen Landbau, 2 p, Project Brief Thünen Inst 2020/22, DOI:10.3220/PB1606124416000
    pdf document (limited accessibility) 1157 kb
  7. Rahmann G, Grimm D (2020) Food from 458 m2-calculation for a sustainable, circular, and local land-based and landless food production system. Organic Agric:in Press, DOI:10.1007/s13165-020-00288-1
    pdf document (limited accessibility) 557 kb
  8. Rahmann G, Grimm D, Hessel EF, Kuenz A (2020) Food security for Africa in 2100. Trenthorst: Thünen-Institut für ökologischen Landbau, 2 p, Project Brief Thünen Inst 2020/22a, DOI:10.3220/PB1606124717000
    pdf document (limited accessibility) 614 kb
  9. Rahmann G, Azim K, Ardakani MR, Chable V, Heckendorn F, Migliorini P, Moeskops B, Neuhoff D, Rey F, Rembialkowska E, Shade J, Tchamitchian M (2020) From its roots, organic inspires science, and vice-versa: science forum of the Organic World Congress 2020 in Rennes, France. Organic Agric:in Press, DOI:10.1007/s13165-020-00338-8
    pdf document (limited accessibility) 159 kb
  10. Grimm D, Kuenz A, Rahmann G (2020) Integration of mushroom production into circular food chains. Organic Agric:in Press, DOI:10.1007/s13165-020-00318-y

Results 1 - 10 of 310

Begin   back   next   end